lørdag den 16. august 2014

Hyggelige Amsterdam

Det er ikke meget der er sket her på bloggen, bla. fordi jeg har været på ferie i skønne Amsterdam.

Turen derned i bil startede med en tur i Flensborg. En virkelig hyggelig by og hotellet lå lige ned til havnen, som mest af alt mindede om Bryggen i KBH.

Tidligt torsdag morgen dog vi så videre til Amsterdam og efter en længere kører tur, nogle kaffe-stops undervejes og en kø på 1 ½ time, så var vi i Amsterdam sidst på eftermiddagen om torsdagen.

Vi havde en masse planer om hvad vi syntes at vi nå at se, nok lidt for mange til at der var muligt, da vi allerede søndag morgen skulle mod Danmark igen.

Men her er lidt af hvad vi dog nåede at se/besøge.

Anne Franks hus/Museum var bestemt et besøg værd. Jeg havde læst i bogen "Turen går til Amsterdam" at der står at det  var bedst, at komme sen aften eller tidlig morgen. Men åbenbart har andre også læst i den bog, så da vi torsdag aften kom ved halv ni tiden, var køen rigtig lang. Fredag da vi gik forbi nogle gange i løbet af dagen var køen længere end torsdag aften, så vi besluttede at lørdag morgen ville vi være der ved halv 9 tiden, når de nu åbnede kl 9. Sjovt nok havde andre fået samme ide ! Men efter ca. en time i kø kom vi ind.


Det er bestemt et besøg hver, og hele vente tiden værd. Man bliver kastet så lang tid tilbage og der er ufatteligt at forstå at en større familie har levet så længe på den måde.Der blev shoppet lidt her :

- Debijenkorf . Et kæmpe stor magasin hvor der findes alt.


- De9straatjes . Små hyggelige gader med butikker og cafeer.

- Stempelbutik . Den fineste stemple butik med alt hvad hjertet begærer. Der var rigtig sød og hjælpesom betjening og utroligt nok fik jeg "kun" købt 2 stempler.


- Hema butikker finder man mange steder. Nogle af dem er lidt som "Tiger" butikkerne her hjemme, nogle er mere som større kiosker, og nogle er kun med kosmetik, hvor de har bla. har hurtigt tørrende neglelak til 1.96 Euro ! Hema butikkerne er virkelig et besøg hver.

The Skinny Bridge besøgte vi også som har været med i James Bond filmen  Diamonds Are Forever. Lige den dag hvor vi skulle besøge broen var der GayPride, så derfor pænt mange mennesker på broen og i alle kanalerne rundt omkring i byen. Men hold da op en fest.


Der ud over har vi også besøgt det smalleste hus, en masse cafeer og Red-light-district :-)

Amsterdam er bestemt et besøg hver. Der er så mange hyggelige gader og kanaler og man kan bruge timer på at gå rundt og blive betaget af stemningen.


Jeg kommer helt sikkert tilbage !

Mitkrearum har besøgt nogle andre steder i Amsterdam, så den blog kan du også tjekke ud, hvis du skal besøge Amsterdam.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar